Klik op het plusje van één van de onderstaande tabs om meer te weten te komen over de activiteiten die gehouden worden in Wijkhuis De Wieken.

Boekenkast

De boekenkast is geopend wanneer het buurthuis geopend is. Andere mensen kunnen dan in de boekenkast snuffelen om te zien of er voor hen interessante boeken tussen zitten, die ze graag zouden willen lezen.
Na afloop kunnen ze deze boeken weer terugzetten in onze boekenkast of mee naar huis nemen om hem verder te lezen. Als het boek uit is kunt u hem terug zetten, zodat andere wijkbewoners ook deze boeken kunnen inzien. Het is dus een soort bibliotheek, maar dan gratis.

Buurtetentje

De medewerkers van De Wieken verzorgen voor de bewoners van Kroeven/Langdonk een keer per maand een gezamenlijke maaltijd.
De medewerkers van De Wieken ontvangen u graag vanaf 17.00 uur en zijn er voor om u een smakelijke, plezierige maar vooral een gezellige avond te bezorgen.
De kosten voor de maaltijd zijn € 5,50 en er is plaats voor max. 80 personen.
Kijk bij evenementen voor meer informatie zoals het menu en het aanmelden voor het buurtetentje en let op: vol is vol

EHBO

Sinds 9 september 2014 is er al de E.H.B.O. vereniging aanwezig met hun E.H.B.O. lessen en trainingen!
Op dinsdag-, woensdag- en donderdag-avonden worden er cursussen gegeven in De Wieken!
Voor meer informatie of vragen kunt u terecht op de contact pagina van de EHBO Roosendaal website.
Wat is E.H.B.O eigenlijk?
Eerste Hulp Bij Ongelukken is hulp die door leken geboden kan worden in afwachting van meer gespecialiseerde medische hulp. EHBO kan worden verleend in elke situatie die onmiddellijk medisch ingrijpen vereist, maar ook kleinere letsels kunnen door EHBO’ers worden behandeld.
Wereldwijd worden vrijwilligers door het Rode Kruis en andere organisaties getraind om dergelijke hulp te kunnen verlenen.
Opgeleide EHBO’ers kunnen adequate hulp verlenen bij stoornissen in het bewustzijn, de ademhaling en ze weten wat te doen bij een shock. Daarnaast kunnen ze plaatselijk letsel (wonden), warmte- en koudeletsels, vergiftigingen, elektriciteitsletsels bij slachtoffers behandelen. Tevens worden zij opgeleid om een AED apparaat te kunnen gebruiken.

Mandala cursussen

Recreanten Biljartclub

Bij De Wieken is er momenteel een biljart groep actief. Deze groep speelt op vrijdag middag van 13:00 uur tot 17:00. Loop gerust binnen om een kijken te nemen als ze aan het biljarten zijn!
Veteranen Biljart Vereniging “BV De Wieken”
Bij De Wieken is de veteranen biljart vereniging “BV de Wieken” actief. Deze vereniging is aangesloten bij de Roosendaalse biljartbond (RBB) en speelt op dagen van maandag to en met donderdag van 09.00 – 17.00 uur en vrijdagmorgen van 09.00 – 13.00.
Loop gerust binnen om een kijkje te nemen als ze aan het biljarten zijn, uiteraard kunt u ook lid worden van de veteranen vereniging vanaf 55 jaar voor € 30,- per jaar. Bij deelname aan de RBB competitie wedstrijden worden eenmalige kosten van € 40,- berekent in verband met aanschaf van wedstrijdkleding.
Voor informatie betreffende het biljarten, of om zelf een potje te biljarten kunt u contact opnemen met ons via email naar biljartenbijdewieken@gmail.com of bellen naar 06-83852221
Meer informatie op de website van Biljart vereniging de Wieken:
http://bvdewieken.jouwweb.nl/

Spelletjesavond

Tai Chi Roosendaal

Wat is Tai Chi?

Tai Chi is een Chinese vechtkunst, die ook wordt gebruikt als bewegingstherapie. De bewegingen zijn vloeiend en iedereen kan meedoen. Tai Chi helpt u om uw spieren soepel te houden en u wordt er blij van. Vooral in Aziatische landen is Tai Chi erg populair, maar ook in Nederland wordt het veel beoefend.
Tai Chi staat ook wel bekend als mindfull bewegen. Tai Chi bestaat uit zachte vloeiende bewegingsoefeningen. De ene beweging gaat over in de andere, zonder dat u daarbij veel hoeft na te denken. Qi betekent energie en Tai Chi zorgt ervoor dat de energie in uw lichaam gaat stromen. De oefeningen maken de gewrichten los en maken de spieren sterker en soepeler, zonder ze te veel te belasten. Verder bouwt u met Tai Chi uithoudingsvermogen op.
Tai Chi wordt vaak gegeven in combinatie met Qi Gong. Qi Gong is gericht op ademhaling en ontspanning. Daardoor is de combinatie van Tai Chi en Qi ging heel geschikt voor een breed publiek.
Ook iets voor u?

Kom gerust een keer lang en neem contact met ons op. Zie ook ons website voor de meest recente lestijden en prijzen.

Website:              www.taichiroosendaal.nl
Telefoon:            06 34853976
E-mail:                  welkom@taichiroosendaal.nl

 

Vrijdagmiddag Bingo

VRIJDAGMIDDAG BINGO
Iedere week kunt u meedoen met onze gezellige bingo op vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00
Er worden 8 rondes gespeeld. De prijzen die u kunt winnen zijn waardebonnen die u kunt inwisselen bij diverse winkels in de Lindenburg.
De kosten voor de vrijdagmiddagbingo bedraagt 6 euro per kaart. U krijgt daarbij ook een consumptiebon waarmee u een lekker bakje koffie of thee kunt halen. U kunt vrij binnen lopen bij de bingo.
 
ZATERDAGAVOND BINGO
Een keer per maand op zaterdagavond is er na het buurtetentje ook weer de gebruikelijke bingoavond.
Voor de bingo hoeft u zich niet aan te melden. De bingo kost 4 euro per kaart en er zijn 6 rondes. Er zijn leuke samengestelde pakketten die u kunt winnen.

West-Brabants Symfonie Orkest

Het West-Brabants Symfonieorkest, ontstaan uit een fusie tussen het Roosendaals Symfonieorkest en het Symfonieorkest Jacob Obrecht, heeft de ideale bezetting voor het uitvoeren van het laatromantische muziekrepertoire. 
Ook worden er uitstapjes gemaakt naar licht, modern, kleiner repertoire of begeleiding. Bij de programmering wordt bewust uitgegaan van concerten die meer toevoegen aan de uitvoering van muziekstukken.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden Wij kunnen altijd muzikale versterking gebruiken in ons symfonieorkest. Iedereen die een instrument bespeelt (of dat in het verleden gedaan heeft) is welkom om een kijkje te komen nemen bij een van onze repetities of vrijblijvend een aantal repetities mee te spelen. We hebben vooral behoefte aan celli, altviolen, eerste en tweede violen, contrabas, hoorns en andere koperblazers. Is spelen in een symfonieorkest iets voor u, meld u dan aan en neem contact op met een van de bestuursleden.

  • De repetities zijn op woensdagavond van 19.45 uur tot 22.30 uur
  • Roosendaal (Wijkhuis De Wieken, Gezellelaan)
  • De contributie bedraagt 220 euro per jaar.

Studenten en koperblazers kunnen lid worden voor de helft van dit bedrag. Samen muziek maken is geweldig; meld u aan en word lid!

Meer weten?

 

Bewegen voor ouderen

Elke donderdagochtend van 9 tot 11 uur (2 groepen van 1 uur).
Naast een gezonde manier van bewegen, is het kopje koffie ook een belangrijk aspect. Het sociale contact haalt mensen uit hun isolement.
Info bij Celine van den Nagel
Tel. 06 36 14 49 43
e-mail: celinevandennagel@gmail.com

Bridgevereniging De Struijsvogels

Bridgevereniging de Struijsvogels
Bridgeclub ‘De Struijsvogels’ verhuisd naar Wijkhuis ‘de Wieken’
Op maandag 13 november speelden de 70 leden van Bridgeclub ‘De Struijsvogels’ voor het eerst in de grote zaal van wijkhuis ‘de Wieken’ aan de Gezellelaan in de Kroeven. Voorheen speelden ‘de Struijsvogels’ in de Carrousel van het centrum Wonen en Zorg ‘de Brink’ aan de Melis Stokelaan in de Kroeven. Eind augustus werd de vereniging meegedeeld dat ze, vanwege veranderd beleid, moesten vertrekken. Na een zoektocht van twee maanden werd uiteindelijk gekozen voor Wijkhuis ‘de Wieken’. Dit nadat er op drie locaties werd proefgespeeld. De keuze viel uiteindelijk op ‘de Wieken’ vanwege de hoge, grote zaal met prima verlichting en goede parkeergelegenheid.
Bridgevereniging ‘de Struijsvogels’ is op 9 december 1985 opgericht. Sinds die tijd werd er achtereenvolgens gespeeld in ‘zaal Potters’ in Wouw, in het voormalige RBC stadion en, bij het opheffen van RBC, werd tot maandag 13 november jl. de Caroussel van de Brink hun bridgelocatie.
Van begin september tot eind april komt de vereniging elke maandag om 20.00 uur bij elkaar en speelt elk paar 24 spellen. De competitie is verdeeld over drie lijnen. De scores worden aan de tafels meteen ingevoerd op de zogenaamde Bridgemates via de bijbehorende software van de Nederlandse Bridge Bond. Hierdoor is de uitslag van de avond in een paar minuten bekend en wordt deze meteen doorgestuurd naar de Nederlandse Bridgebond en de website van de club.
‘De Struijsvogels’ is een vereniging voor beginnende en gevorderde bridgespelers. Er is nog plaats voor enkele nieuwe leden. Meer informatie kunt u vinden op hun eigen website (https://www.nbbclubsites.nl/club/28037) .
Als u geïnteresseerd bent, kunt u ook bellen naar 0165-535073 of een mailtje sturen naar edemmer@kpnplanet.nl .

DCC

DCC, Dutch Christian Choir.
Zingt u graag? Kom eens kijken bij DCC! 

Het zingen met elkaar geeft ons veel ontspanning en verbindt ons met elkaar en is ook nog eens gezond. 
Ons repertoire bestaat voornamelijk uit oude en moderne religieuze muziek. Uit de naam van ons koor kunt u dat natuurlijk al opmaken.
Het DCC is behalve een ZANGKOOR ook een REISKOOR. Het ene jaar maken we een grotere reis, en het andere jaar gaan we een lang weekend weg in Nederland of buitenland.

Voor meer informatie stuurt u een mailtje naar: dcckoor.roosendaal@gmail.com.
Kijk ook eens op de website: https://dcckoor-roosendaal.nl

G-Darts

Iedere donderdag van 19.00 tot 22.00 wordt er G-Darts gespeeld.
Voor informatie kunt u contact opnemen met het wijkhuis.

Prikdienst

In De Wieken kunt ook terecht voor bloedafname(s). Dit wordt door het Bravis-ziekenhuis (=Diagnovum) gedaan op de volgende dagen:

Dinsdag          : 08:30 – 09.30 uur
Donderdag      : 08:30 – 09.30 uur

Zie voor meer info ook de website van Bravis

 

 

 

Rommelmarkt

Rommelmarkt

Elke eerste zondag van maand is er een rommelmarkt in ons wijkhuis. Wij hebben ruimte voor ongeveer 80 tafels. Een tafel heeft een grote van 1.40m x 0.60m. Per tafel betaald u 5 euro. De rommelmarkt is gratis toegankelijk en is van 10.30 – 14.30 uur

Informatie of een tafel reserveren?
Bel 0165-853555 of e-mail naar: info@dewiekenroosendaal.nl

Spelletjesmiddag

Iedere woensdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur is is er een ouderwetse spelletjesmiddag in de Wieken.
Deelname is gratis. De eerste kop koffie of thee is ook gratis.

The Fun Line Dancers

Non Country is dansen op moderne muziek, zoals soul / top 40 / salsa en andere soorten muziek..Echter geen country muziek.
Het is voor alle leeftijden, jong en oud, man en vrouw.
De dansen bestaan uit verschillende passen die je moeten leren, echt een uitdaging dus om deze allemaal te onthouden… En hoe meer dansen je leert hoe leuker het word!
Hou je van dansen, heb je gevoel voor ritme en lekker bewegen? Geniet je van gezelligheid in groepsverband?
Meld je dan nu aan!
Neem een gratis proefles!
De lessen worden op dinsdag avond gegeven van 19.30 tot 21.15, kosten bedragen slechts €10,00 per maand!
Heb je interesse of wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met:
Marian van der Heijden, telefoon 0636198786 of email naar m.vd.heijden@ziggo.nl

Wij zijn met vakantie van 20 juni t/m 4 juli

Zumba

Iedere maandag-, woensdag- en vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur
Doe gezellig mee!
​Een proefles is gratis
Bel Bianca: 06-12342323